‘Ini semua jenis nak makan duit tepi’ – Padah hina anggota trafik, lelaki ini ‘tercirit’ minta maaf

Ahad lalu, seorang lelaki bernama Hafizi memuat naik gambar anggota polis trafik dengan kapsyen yang mendakwa ‘semua’ anggota badan beruniform berkenaan makan duit tepi termasuk anggota dalam gambar berkenaan.

“Roadblock di Aman Putri, berhati-hati. Ini semua jenis nak makan duit tepi lagi-lagi orang dalam gambar ini,” tulis Hafizi di Facebook Group 47000 Sungai Buloh.

Post tersebut mendapat perhatian seorang anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM), yang kemudian menghubungi Hafizi untuk meminta penjelasan sebenar mengenai dakwaannya itu.

Malangnya, pertanyaan anggota berkenaan dibalas dengan kata-kata yang biadab dan dakwaan ‘makan duit haram’ selain menuduh badan beruniform itu tidak beradab.

Menurut seorang lelaki yang mendakwa dirinya rakan kepada Hafizi, menjelaskan, pada hari kejadian itu kira-kira jam 10-11 pagi Ahad lalu, Hafizi telah ditahan anggota trafik berkenaan dalam sekatan jalan raya, yang kemudian diperiksa dan didapati cukai jalan kenderaannya telah tamat tempoh sebelum diberikan saman.

“So, dia tanya kawan saya macam mana. Dia tanya kawan saya berapa yang ada. Kawan saya memang tak ada duit masa tu,” katanya yang juga telah menasihatkan Hafizi untuk membuat permohonan maaf secara terbuka dan pergi berjumpa dengan anggota trafik berkenaan untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Kes itu juga mendapat perhatian anggota PDRM lain yang kemudian memuat naik bukti tuduhan Hafizi di Facebooknya.

Menurut anggota berkenaan, rakannya akan membuat laporan polis berhubung kejadian itu atas dakwaan menghina penjawat awam menjalankan tugas.

“Hidup biar beradab sikit dik, jangan kurang ajar. Kau kena tahan, roadtax kau mati, pastu kau kata polis tu minta? Padahal kau yang bagi sebab tak nak kena saman dan pergi mahkamah sebab kesalahan roadtax mati tak boleh kompaun.

“Laporan sedang menyusul. Jangan ingat semua anggota polis yang bertugas terpacak di tepi jalan itu jenis kaki sakau bagi anak bini makan tau. Kau menghina satu jabatan PDRM. Kau tahu kan akta menghina penjawat awam?” tulisnya.

Anggota berkenaan turut kesal dengan tindakan Hafizi yang menyalahgunakan media sosial untuk memburukkan PDRM, sedangkan jika benar dakwaannya itu berlaku, Hafizi sepatutnya melaporkan kejadian itu kepada pihak berkuasa.

“Kalau benar dia diugut seperti mana yang diberitahu oleh rakannya, sila buat laporan. Posting dia di Facebook Group Sungai Buloh itu mengundang kecaman rakyat Malaysia terhadap organisasi PDRM.

“Kami dalam PDRM ini kerja dalam satu pasukan. Cubit paha kiri, paha kanan terasa,” katanya.

Sementara itu, Hafizi telah memuat naik kenyataan permohonan maafnya setelah menyedari kesilapannya itu.

“Assalamualaikum dan selamat pagi. Di sini saya sekali lagi memohon maaf atas kesalahan saya di atas post terhadap polis trafik itu dan saya menyusun sepuluh jari kepada warga 47000 Sungai Buloh juga andai saya tersalah bahasa.

“Berkaitan dengan post yang orang duk share itu sebenarnya telah dipadamkan dan saya membuat permohonan maaf secara terbuka sudah dua kali.

“Saya juga telah bercerita tentang isu ini dengan Bahagian Jenayah IPD Sungai Buloh. Saya jadikan perkara ini sebagai iktibar dan pengajaran dalam hidup saya.

“Kepada yang masih share post itu, harap tolong padamkan kerana ia mengaibkan saya. Ya memang khilaf saya sebab menjatuhkan imej PDRM dan anggotanya. Saya sedar dengan khilaf saya dan sekali lagi memohon beribu ampun kepada unit PGA yang masih terasa hati berkaitan post yang telah dipadamkan itu.

“Saya hanya manusia biasa yang tak pernah terlepas dari melakukan dosa sama ada kecil atau besar,” katanya.

Facebook Comments
Korang Belum tengok Lagi Foto no 3 dan 4 Fuhhh. Nak Tengok Klik Gamba Kotak Di Bawah Dan Masukkan Password ( 1234 )

Saman Anak-Anak Haram Yang Serbu Zouk — Siti Kasim

Kuala Lumpur: Operasi Banteras Aktiviti Haram (Ops BAH) anjuran Kementerian Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur di sebuah premis kelab malam terkemuka baru-baru ini telah mencetuskan kemarahan Siti Kasim. Ops BAH tersebut turut disertai oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK), Jabatan Imigresen Malaysia serta beberapa Pertubuhan Bukan Kerajaaan (NGO) termasuk Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM). Tokoh masyhur dari Majlis Peguam tersebut juga mendesak pihak Zouk supaya mengambil tindakan mahkamah ke atas “anak-anak haram” tersebut. Siti Kasim berkata, “Siapakah mereka ini? Tolonglah, boleh Zouk saman a**holes ini? Atau mereka di dalamnya? Saman mereka berhabis-habisan.” “Anak-anak haram ini makin melampau.” Luahan kemarahan beliau itu mendapat sambutan yang hangat daripada teman-teman media sosial Facebooknya, malah salah seorang daripada mereka tergamak menginginkan agar maut menimpa mereka yang terlibat dalam Ops BAH tersebut. Beberapa bulan yang lepas, Siti Kasim pernah menempelak Universiti Malaya kerana terlibat dalam menganjurkan sebuah seminar agama yang beliau sifatkan sebagai “sampah”.

Facebook Comments
Korang Belum tengok Lagi Foto no 3 dan 4 Fuhhh. Nak Tengok Klik Gamba Kotak Di Bawah Dan Masukkan Password ( 1234 )

Nota Terakhir, Dedah Punca Sebenar Kematian Pelajar Cemerlang 10A

Nota Terakhir, DedahPunca Sebenar Kematian Pelajar Cemerlang 10A|Ia sesuatu yang amat menyedihkan apabila seseorang itu memilih untuk membunuh diri sedangkan mempunyai masa depan yang amat cerah menanti di hadapan mereka.

Baru-baru ini, seorang pelajar wanita maut selepas terjun dari tingkat 14, pangsapuri Templer, Jalan Tun Dr. Ismail, di sini, dipercayai kerana mengalami kemurungan yang melampau.

Lapor portal NST, mayat wanita berkenaan yang dikenali sebagai Lin Jianying, 21 ditemui oleh penduduk pangsapuri itu selepas terdengar bunyi dentuman dari tingkat bawah kira-kira jam 8.50 malam semalam.

Difahamkan, Lin merupakan seorang pelajar cemerlang dan mendapat keputusan 10A dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), sebelum ini dia pernah bercita-cita ingin menjadi seorang guru.

Mangsa sebelum itu diterima untuk menyambung pelajaran di sebuah institusi pengajian tinggi di Kedah namun dikatakan mengalami kemurungan, membuatkan dia dipindahkan di institusi yang lain di Seremban.

Bimbang dengan keadaan Lin, ibu bapanya telah memasang aplikasi GPS pada telefon bimbit anak perempuan mereka itu agar kedudukannya dapat dikesan sepanjang masa.

Namun pada Isnin bersamaan 2 April, ibu bapanya mendapati Lin berada di pangsapuri berkenaan, lalu menghubungi Lin untuk memeriksa keadaannya.

Lin menjawab panggilan itu dan berbohong bahawa dia ada bersama dengan beberapa orang rakannya.

Selepas beberapa ketika, mereka cuba menghubungi Lin, namun gagal dan mereka mula bimbang dengan keadaan dan keselamatan anak perempuan mereka itu.

Mayat Lin kemudian ditemui berada di tingkat bawah dan dipercayai terjun dari tingkat 14 selepas dihubungi oleh ibu bapanya.

Lin juga meninggalkan nota terakhir yang mengatakan dia teringin menamatkan kehidupannya, malah juga berkata:

“Jika anda menemui saya dalam keadaan masih hidup, tolong suruh doktor jangan selamatkan saya.”

Turut ditulis dalam nota itu Lin takut dia mengecewakan ibu bapanya dan dirinya berada dalam keadaan tertekan kerana tidak dapat fokus pada pelajarannya dengan baik.

Lin juga mendoakan ibu bapanya mempunyai kehidupan yang baik selepas pemergiannya dan berterima kasih kerana membesarkannya serta meminta abangnya menjaga ibu bapa mereka.

Lin juga mahu organnya didermakan kepada mereka yang memerlukannya.

Facebook Comments
Korang Belum tengok Lagi Foto no 3 dan 4 Fuhhh. Nak Tengok Klik Gamba Kotak Di Bawah Dan Masukkan Password ( 1234 )

Apa Permintaan Mona Fendi Sebelum Digantung? Dia Menceritakan Pengalaman Yang Boleh Bulu Roma Anda Naik

Sejak kebelakangan ini nama Mona Fendi kembali jadi sebutan netizen apabila filem Dukun akhirnya ditayangkan di pawagam untuk tontonan umum. Jika nak diikutkan pelbagai siri seram diceritakan oleh orang ramai mengenai Mona Fendi yang dipenjarakan di Penjara Kajang. Sahih atau tidak? Kami pun tidak pasti sejauh mana kebenaran cerita itu.

Terbaru, seorang individu bernama Faizal telah berkongsi pengalaman seram mengenai Mona Fendi kerana dia merupakan anak staff dan penduduk di quarters penjara Kajang, Taman Wira Jaya. Nak tahu apa terjadi selepas hukuman tali gantung dijalankan ke atas Mona Fendi?

Kisah Bermula Di Sini

Aku duduk Penjara Kajang lebih 20 tahun. Wanna hear the darkside right after dia di gantung? Lebih 100 like aku cerita the real horror story about her yang orang taktau… First of all, i didn’t say the article was fake. But it’s news you know, they won’t write the ‘darkest’ side since she’s already gone….

Apa yang jadi semasa and selepas dia digantung?

Hanya kami sebagai penduduk Penjara Kajang yang tau. Dan cerita ni tak pernah tersebar dekat luar. So, be ready….  Sebelum menjadi bualan, bukan niat mengaibkan. Tapi netizen perlu tahu? Apa yang tersebar selama ini sekadar 50%. So marilah kita bersama sama mengimaginasikan kisah ini agar ianya menghantui malam anda semua.

Tak dinafikan, sepanjang di penjara dan sebelum hukuman gantung Mona, dia memang sangat pandai mengaji, solat tak tinggal. Namun itu semua reaksi biasa jika kau seorang BA ( Banduan Akhir) yang dihukum hukuman mati. 90% BA semua macam tu. But sebelum ada yang tanya “lamanya duduk penjara kajang sampai 20 tahun kes apa bang” meh aku bang dekat telinga kau. Aku anak staff, bukan banduan sana k…

MONA FENDI DI CHOW KITT KETIKA BERADA DALAM PENJARA?

So cerita yang orang nampak Mona dekat chow kit bagai tu memang tak betul. Apa yang tak betul nya? Tempat tu tak betul. And yeh, she can be at two places at the same time back then… Tak perlu la aku ceritakan keadaan dalam sel penjara tu macam mana. Yang baca pasti pandai imaginasi. Long story short, pernah tengok cerita Mantera kan? Selepas jadi perkara tu banyak kali, lebih kurang macam dalam filem tu la sel Mona ni diorang ‘pagar’

Lepas buat macam tu. Barulah ‘kurang’ mengacau sampai luar. Ada yang cerita Mona terapung bagai? Bohong. Apa yang bohong? Terapung tu, yang betulnya dia mengadap dinding sel berborak setiap malam after isya’ and sebelum subuh. Apa yang diborakkan? Tak dapat didengar dengan jelas. But some warden can hear a bit about “misi memulihkan”. Misi apa? Aku taktau. Nak tau nanti aku suruh Mona cakap dekat ‘kawan’ dia tu jenguk kau cerita apa patut

PERMINTAAN TERAKHIR

Seperti semua BA (Banduan Akhir) yang lain, Mona pun tidak terkecuali mendapat soalan lepas dia selesai solat subuh “ada permintaan terakhir?” Kebiasaannya banduan akan meminta tinggalkan pesan apa apa, atau bagitau waris bahawa dia sayang diorang bagai and menyesal.

Lepas diajukan soalan macam tu, kau tau apa permintaan Mona yang terakhir yang tidak pernah diceritakan sehingga ke hari ini?

Kemenyan

“Macam mana kau tau? Sembang ah. Tipu ah” Aku cerita apa yang aku tau melalui ayah aku, jiran aku, and one of aku punya ustaz agama dekat Penjara Kajang. Why them? Cos diorang sebahagian daripada warden yang ditugaskan untuk melaksanakan hukuman gantung Mona. That’s how i know

HUKUMAN DIJALANKAN

Then berlangsung lah hukuman gantung Mona…. dengan sempurnanya Alhamdulillah. Tiada apa yang pelik pun berlaku jangan nak suspen sangat. Until….. diorang cek jasad Mona untuk pastikan segalanya selesai. My father and some of warden, terkejut. Sepanjang 35 tahun pengalaman kerja, ni la pertama kalinya orang kena hukuman gantung, tiada setitik lebam pun di leher jenazah.

Even kau kebal mampos sekalipun, besi di tali gantung tu pasti meninggalkan kesan bengkak pada leher jenazah. You guys know how tali gantung berfungsi right? Kalau taktau gugel. Malas nak terangkan. That’s how Mona’s neck that time. Clean and clear.

Macam mana jadi gitu?? Tak logik ah”

Kata pendengar kisah ni pada masa tu. But, hanya Allah yang maha mengetahui. Then selesailah segala urusan hukuman Mona. Penuh wartawan macam ada jomheboh dekat Penjara Kajang masa tu. Dia dikebumikan di tapak perkuburan Sg Kantan Kajang ni

PENDUDUK LEGA TETAPI …

Dan kami sebagai penduduk penjara (staff and anak staff aka bukan banduan k) sedikit sebanyak lega, cos there is no more prisoner yang ditakuti ramai, most magical and most wanted in Malaysia at that moment. Sampailah malam pertama setelah dia digantung… Tempat aku duduk tu Taman Wira Jaya nama dia. Aku tau korang taknak tau tapi mampos la, aku nak bagitau jugak. So malam tu orang ramai la pakcik makcik anak muda membawang bawah flat, cerita pasal penggantungan Mona ni la. Sampai pukul 11 macam tu, then sorang sorang start balik

JERITAN TERJADI

Aku pulak selaku anak muda taman tu, takkan nak balik. Malam masih muda. Lepak la apa lagi sampai pukul 2:30 pagi macam tu, aku dengar makcik menjerit dekat ada satu rumah depan blok aku ni… Aku dengan member aku steady, sikit pun tak panik, cuma tulah kitorang terus balik rumah sendiri nak bagitau kat mak ayah. Maklumlah anak muda lagi masa tu. Bukan takut tau, just refer pada yang lebih arif.

Masuk rumah dengan niat nak bagitau parents aku pasal bunyi jerit tu, then dengar ayah aku borak “Ya Allah kau betul tak ni? Tunggu kejap aku panggil Zul dengan Wan datang tengok” One of em adalah Ustaz yang ada masa penggantungan Mona tu.

Bila dah dengar tu aku buat buat tanya la apa lagi. “Kenapa bah?” Nak tau ayah aku cakap apa?

“Jal, tu umah pakcik blok depan tu, bini dia nampak Mona Fendy keluar tandas pergi dapur. Ni abah nak pergi tengok kejap, kau tunggu dengan mak dekat rumah. Kunci pintu pasang ruqyah”

BUKTI DIA DUDUK DI SITU

KEJADIAN BERLAKU DI RUMAH SENDIRI

Aku ajak member tidur rumah aku. Biasalah anak staff, tidur rumah kawan ni dah jadi kebiasaan, mak bapak tak kisah cos kenal lama satu tempat kerja. Pukul 2 pagi macam tu dari dalam bilik aku, member aku boleh tegur kata “jal, siapa dia mandi dalam bilik air? Aku nak berak ni”

Aku nak marah dia tak sampai hati, cos dia lagi besar dari aku. Aku pun beranikan diri la cakap “akak aku la tu kot”. Then dia cakap “sedap akak kau nyanyi kan”

Aku menung, dengar suara betul betul. Mampos, bukan suara akak aku, bukan suara mak aku, cos diorang tak pandai nyanyi

Aku ajak member aku keluar bilik nak usha keadaan, aku bukak pintu then keluar tengok ruang tamu. Mak aku tengah sedap tidur dengan adik perempuan aku. Pintu bilik akak aku tutup rapat. Bilik air? Shower terpasang and lampu terbukak. Ayah aku? Kerja malam……

Member aku ni bagus jenis patuh. Terus ketuk pintu bilik air sambil mengatakan “akak kat dalam ke? Ijan sakit perut ni” namun, tiada jawapan. Apa jadi? Member aku blah masuk bilik tinggal aku sorang. Babi

TIBA TIBA

Baru 5 minit nak hilangkan keresahan, dengan selambernya adik perempuan aku boleh terjaga, terus duduk, pandang mengadap dinding, and borak. Remember that i’ve told you before apa Mona buat dalam sel act? Itu yang adik aku tengah buat…… itu je yang dapat aku bayangkan time tu

Aku jammed. Kejut mak aku, tak bangun pulak…

Aku gagahi panggil “dik, apahal kau ni? Cakap dengan siapa?” Dia tak layan, masih berbisik dengan dinding.. me be like please girl not at this hour….. Setelah beberapa kali panggil finally, dia pusing memandang aku, and. She said to me “perempuan tu cakap jam tu pusing laju bang” Mampos. Aku pusing kiri kanan, tengok, perempuan mana pulak dah.

“Merepek apa kau ni. Perempuan mana?” Adik aku jawab “tu, perempuan kat kerusi tu. Dia kejut adik tadi marah marah, cakap jam tu pusing laju. Cepat sangat nak subuh nanti dia dah takde masa dah”

Adik aku baring, tak sampai 10 saat, pintu bilik air aku berbunyi macam ada orang tolak. Aku dongak kepala, adik aku pun sama. And then…. ada perempuan keluar dari pintu bilik air dan adik aku terus cakap.

Haaa perempuan tulah cakap jam tu pusing laju tadi”

Dik. You gotta be kidding me…. And that thing straight terus ke dapur. Aku kaku. Walaupun aku tak nampak rupa dengan jelas, namun aku yakin tu ‘dia’ setelah semua yang berlaku kat tempat aku sehingga ke hari itu…

Kalini aku taknak gagahi dah! Kejut mak aku dengan cara paksa la apa lagi. Masuk bilik panggil member aku yang lena diulit intan. Then pergi dapur. Pintu dapur terbuka luas. And no one even there. Mak aku blur tanya “kau kenapa ngah?” Aku suruh adik aku cerita kat mak aku… Mak aku lepas dengar apa adik aku cakap, terus call penjara mintak ayah aku balik rumah. Akak aku? Bangun terpinga pinga tak tau benda sampai la ayah aku dah balik. Balik dari mana? Rumah flat lama, ada orang nampak Mona dalam rumah jugak right after rumah aku……

Berjagalah kami sampai ke subuh, dengan ni harapan takde lagi dah. Alhamdulillah, setelah seminggu panas kawasan perumahan aku, ia berjaya dipulihkan oleh someone ni yang memang arif bab itu. Yang menyatakan segala amalan Mona tidak habis dibuang semasa hidup dia….

Inilah some darkside story based dari pengalaman aku setelah penggantungan Mona suatu masa dulu.

“Tapi macam tak horror je?” “Tak seram pun takkan tu je?”

Yup. Some facts aku tapis sikit, untuk menjaga sensitivity bersama….

Sumber: OhBulan dan Twitter @faizalcfc

Facebook Comments
Korang Belum tengok Lagi Foto no 3 dan 4 Fuhhh. Nak Tengok Klik Gamba Kotak Di Bawah Dan Masukkan Password ( 1234 )

Saya lebih minat beli perdana menteri – TMJ

Sekali bersuara hamik kaw…. Makan dalam, semua kena. UMNO kena, FAM kena, KBS kena, pemakan dedak pun kena. Soalan last no 8 tu elok sangat pemakan dedak hadam.

cc: Najib Razak

LAPAN jawapan menarik dari DYAM TMJ apabila pasukan media kami memaklumkan kepadanya mengenai komen-komen negatif mengenai baginda atau JDT di media sosial.

1. JDT tidak dapat melahirkan pemain berbakat, jadi mereka hanya tahu membeli pemain dari pasukan lain.

Jawapan TMJ: Benar. Maka teruskan melahirkan pemain berbakat sebab saya mahu membeli mereka.

2. JDT membeli pengadil.

Jawapan TMJ: Dengan semua wang yang saya miliki, adakah anda benar-benar berfikir yang saya akan membeli pengadil? Saya lebih berminat untuk membeli Perdana Menteri dan jadikan diri saya Perdana Menteri daripada membayar pengadil untuk memenangi perlawanan bola sepak. Tetapi apa boleh buat. Saya selalu berfikiran luas manakala mereka pula sentiasa berfikiran sempit.

3. JDT membunuh bola sepak Malaysia.

Jawapan TMJ: Ia benar. JDT membunuh bola sepak tanahair, itu sebabnya kami merupakan pasukan yang pertama di Asia Tenggara membawa nama Malaysia memenangi Piala AFC. Kita membunuh bola sepak dan FAM membantu bolasepak Malaysia mendapatkan sumber kewangan dan hanya berminat dalam Piala Suzuki. JDT akan terus membunuh. Usah bimbang.

4. JDT adalah pasukan yang paling kaya di negara ini itulah sebabnya mereka sentiasa menang.

Jawapan TMJ: Salah. Felda, Terengganu, Pahang dan Selangor adalah pasukan yang paling kaya di negara ini. Felda adalah yang terkuat kerana ia adalah pasukan Kerajaan Persekutuan. Mereka perlukan undi, maka Felda adalah yang terkuat dan paling kaya.

5. JDT tidak ada apa-apa jika hendak dibandingkan dengan pasukan pantai timur.

Jawapan TMJ: Itulah sebabnya perlukan 3 pasukan bergabung untuk mengalahkan 1 pasukan.

6. JDT mencuri pemain.

Jawapan TMJ: Ia bukanlah mencuri apabila pemain yang mahu datang ke sini.

7. Semua berkenaan JDT adalah mengenai wang.

Jawapan TMJ: Bukan, RM100 juta serta banyak lagi wang telah hilang dalam negara dan tiada siapa yang menyiasat tentang semua wang itu. Anda sepatutnya lebih bimbangkan perkara tersebut berbanding terhadap kewangan JDT. JDT hanyalah sebuah kelab kecil dengan impian yang besar.

8. TMJ suka tunjuk harta.

Jawapan TMJ: Perbezaan mentaliti antara saya dan individu-individu yang berfikiran sempit adalah, saya lebih risau dan kasihan anda kena bayar GST tapi anda lebih risau tentang TMJ menunjuk harta. Tahniah! Anda adalah rakyat yang kerajaan seluruh dunia paling suka. KERANA ANDA BUTA..

Hidup Johor Demi Johor
#RespectTMJ
#BerjuangBersamaKami

Kredit – malaysiakini

Facebook Comments
Korang Belum tengok Lagi Foto no 3 dan 4 Fuhhh. Nak Tengok Klik Gamba Kotak Di Bawah Dan Masukkan Password ( 1234 )

‘Siapa ingin cuba layanan suami saya di ranjang termasuk threesome ?’ – Isteri


Tertekan kerana hidup miskin,seorang isteri sanggup menjual suaminya di laman media sosial facebook untuk layanan di atas ranjang termasuk threesome.

Aksi prostitusi online itu terbongkar saat petugas kepolisian surabaya membuat serbuan di hotel di Jalan Kayoon Surabaya, akhir pekan lalu.

Dalam bilik itu kami menemukan pasangan suami isteri dan seorang lagi lelaki yang mendapat layanan threesome,kataRudi Setiawan

Menurut hasil siasatan lanjut,pihak polis juga menemukan group facebook yang dimiliki oleh suspek dengan anggota 5k.

Dipercayai pasangan suami isteri itu menawarkan Rp 300.000 hingga 500.000 untuk sekali perkhidmatan.

Kedua suspek masing-masing berusia 20 dan 24 itu kini ditahan dan di jerat dengan pasal Pasal 296 KUHP, dengan ancaman hukuman 1 tahun 4 bulan penjara.

Bagaimanapun keduanya mengaku melakukan perkara itu kerana tertekat dengan kehidupan ekonomi yang semakin meningkat.

Berdosa Ke Jika Suami Malas Bekerja?

Memberi nafkah kepada keluarga adalah tanggungjawab suami yang harus disediakan dan diberi kepada isteri dan anaknya tanpa perlu diminta.

Akan tetapi bagaimana pula dengan suami yang tiada wang, tidak bekerja kerana malas sedangkan secara fizikalnya mereka mampu untuk bekerja.

Di dalam satu hadis, Rasulullah SAW ada menyebutkan yang suami wajib memberi nafkah kepada isterinya. Malah, dia patut mengutamakan keluarga daripada adik beradik atau kenalan yang bukan darah dagingnya.

Rasulullah SAW bersabda,

Mulailah dari dirimu sendiri. Sedekahkanlah untuk dirimu. Selebihnya dari itu untuk keluargamu (anak dan isterimu). Selebihnya lagi dari itu untuk keluargamu. Selebihnya lagi dari itu untuk tujuan ini dan itu yang ada di hadapanmu, yang ada di kanan dan kirimu.” (HR. Muslim: 997).

Jadi, jika suami tidak memberi nafkah kepada isteri kerana tiada wang, malas bekerja, itu telah menjadi satu dosa. Dan, isteri berhak mengambil harta suami untuk memenuhi keperluannya dan anak dalam jumlah yang secukupnya.

Sabda Rasulullah SWT,

Seseorang itu boleh dikatakan berdosa jika dia mengabaikan orang yang dia wajib beri nafkah. (HR. Abu Daud: 1692).

Namun, jika sepanjang perkahwinan, isteri sering memenuhi keperluan mereka dari pendapatan mereka sendiri, itu telah menjadi haram kepada suami terutama sekali apabila isteri tidak meredhai perbuatan itu.

Tetapi, jika isteri redha, itu dianggap sebagai sedekah yang dilakukan oleh isteri kepada suaminya. Ini juga disebabkan oleh hasil kerja isteri adalah 100% milik mereka sendiri.

Berikanlah mas kawin (mahar) kepada wanita (yang kamu nikahi) sebagai pemberian yang penuh kerelaan. Kemudian jika mereka menyerahkan kepada kamu sebahagian dari mas kawin itu dengan senang hati, maka makanlah (ambillah) pemberian itu (sebagai makanan) yang sedap lagi baik akibatnya.

Facebook Comments
Korang Belum tengok Lagi Foto no 3 dan 4 Fuhhh. Nak Tengok Klik Gamba Kotak Di Bawah Dan Masukkan Password ( 1234 )

‘Sekali main RM300, aku bersetubuh 35 kali cuba darab ?’ – Pelajar Tingkatan Dua


Seorang gadis berusia 14 tahun melacurkan diri sendiri sebanyak 35 kali hanya kerana ingin membeli sebuah telefon pintar.

Laporan itu memetik kenyataan Ketua Penolong Pengarah D7 Bukit Aman, Datuk Rohaimi Md Isa, kes terbabit merupakan antara kes perdagangan seks yang melibatkan pelajar bawah umur pada tahun lalu.

Berdasarkan risikan polis, pelacur tempatan bawah umur menawarkan perkhidmatan mereka serendah RM300, kata beliau.

Sebahagian daripada bayaran itu akan dibahagikan kepada anggota sindiket.“Ini bermakna, gadis berusia 14 tahun itu hanya akan memperoleh sebanyak RM150 untuk bahagiannya,” kata Rohaimi.

“Bagi mendapatkan telefon pintar yang bernilai sekitar RM5,000,-eberita.org

PANDANGAN PENULIS

jika kita lihat apa yang berlaku hari ini sangat menakutkan dan mencabar. Disaat ibu bapa sibuk bekerja mencari nafkah anak perempuan juga sibuk menjual badan demi mendapatkan kehendaknya dengan menjadi pelacur muda. Sangat malang dan kecewa.

Bayangkan jika inilah ciri-ciri hantaran perkahwinan RM20,000 ? apa perasaan anda sebagai suami? sudahlah lebuh RM20,000 5 – 6 tahun video terlampau isteri pula tersebar dikendurikan. Semoga kita semua dapat berfikir secara waras sebelum melakukan sesuatu perkara yang tak sepatutnya

PUNCA REMAJA MELAYU ROSAK AKHLAK

Facebook Comments
Korang Belum tengok Lagi Foto no 3 dan 4 Fuhhh. Nak Tengok Klik Gamba Kotak Di Bawah Dan Masukkan Password ( 1234 )

‘Tolong Encik ! Bagi saya pakai pakaian dulu ‘ – Mangsa Wanita

‘Tolong Encik ! Bagi saya pakai pakaian dulu ‘ – Mangsa Wanita – |KUALA TERENGGANU – Tidak pernah serik, walaupun sebelum ini iaitu pada 20 Februari lalu, mereka pernah ditangkap khalwat di dalam kereta, namun sepasang kekasih ini dilihat masih belum insaf apabila mengulangi perbuatan sama selepas ditangkap dalam keadaan berbogel di tempat duduk belakang dalam sebuah kereta, 30 April lalu.

Bagaimanapun, perbuatan tidak bermoral mereka menerima pembalasan apabila masing-masing dijatuhi hukuman penjara tiga minggu serta denda RM4,700 dan sembilan bulan penjara lagi sekiranya gagal menjelaskan denda berkenaan.

Namun, difahamkan, kedua-dua mereka, Alwafi Embong, 27, yang bekerja sebagai mekanik dan pasangannya, Zamiratul Akma Mohamad, 25, seorang penasihat kecantikan terpaksa memilih untuk meringkuk di penjara selama sembilan bulan tiga minggu kerana gagal membayar denda.

Hakim Syarie, Kamalruazmi Ismail, menjatuhkan hukuman itu terhadap tertuduh selepas kedua-dua mereka mengaku bersalah terhadap kedua-dua pertuduhan iaitu khalwat dan cuba melakukan persetubuhan luar nikah.

Bagi pertuduhan pertama, Alwafi yang berasal dari Tok Jiring di sini, dan Zamiratul yang berasal dari Kuala Telemong, Hulu Terengganu didakwa mengikut Seksyen 31(a) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Takzir) (Terengganu) 2001 kerana melakukan khalwat.

Alwafi ditemui sedang tidur di tempat duduk belakang sebuah kereta, manakala pasangannya tidur di tempat duduk penumpang hadapan ketika serbuan dilakukan sepasukan penguat kuasa Pejabat Agama Daerah Kuala Terengganu jam 3.45 pagi pada 20 Februari lalu, di kawasan parkir KFC Batu Buruk di sini.

Ketika kejadian, pasukan penguat kuasa yang menerima maklumat awam mendapati sebuah kereta diletakkan di kawasan parkir itu dalam keadaan mencurigakan sebelum pemeriksaan lanjut mendapati kedua-dua mereka yang tiada sebarang hubungan suami isteri atau mahram, berada di dalam kenderaan tersebut keadaan separuh bogel.

Bagi kesalahan itu, kedua-dua tertuduh yang sudah bernikah empat hari lalu (21 Ogos 2014) masing-masing dikenakan hukuman denda RM2,400 atau empat bulan penjara sekiranya gagal menjelaskan denda berkenaan.

Mengikut pertuduhan kedua, pasangan berkenaan ditemui dalam keadaan berbogel di tempat duduk belakang sebuah kereta, di hadapan sebuah rumah di Tok Jiring, kira-kira jam 1.50 pagi pada 30 April lalu.

Siasatan lanjut mendapati mereka bukan pasangan suami isteri atau mahram dan didakwa mengikut Seksyen 29 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Takzir) (Terengganu) 2001, iaitu perbuatan sebagai persediaan untuk melakukan persetubuhan luar nikah.

Bagi kesalahan itu, kedua-dua mereka masing-masing dikenakan hukuman tiga minggu penjara dan denda RM2,300 atau tambahan lima bulan penjara sekiranya gagal menjelaskan denda berkenaan.

Pendakwaan dilakukan Timbalan Ketua Pendakwa Syarie, Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu, Nik Mohd Shahril Irwan Mat Yusof, manakala tertuduh tidak diwakili peguam syarie.

Facebook Comments
Korang Belum tengok Lagi Foto no 3 dan 4 Fuhhh. Nak Tengok Klik Gamba Kotak Di Bawah Dan Masukkan Password ( 1234 )

‘Saya nak tanya, salah ke saya tidur dengan suami orang..? – Emma

Kawan saya ini (Bukan nama sebenar Ema, 25 tahun) bekerja dengan satu syarikat konsultan yang tidak terlalu besar dan jawatan sebagai assistant, salah seorang rakan sepejabat di konsultan tersebut (Kita sebut saja namanya Andy).

Ema sangat mengkagumi dan meminati profil serta karakter Andy. Sebut saja semua hal yang baik, maka Andy memilikinya.

Otak yang cemerlang, sikap yang profesionaldan gentleman, penampilan yang selalu rapi and nice looking serta usia baru 34 tahun (waktu itu).

Ema pula adalah seorang wanita yang memiliki segala yang diidamkan oleh seorang lelaki,bentuk tubuh yang sempurna,paras yang cantik,fikiran matang serta bijak,berpewatakan ceria & suka tersenyum.

Disebabkan Ema selalu bertugas bersama Andy maka Ema akhirnya mulai meminati Andy lebih dari team partner & Ema membiarkan saja perasaannya kepada Andy tumbuh tanpa halangan.

Semakin hari dia semakin jatuh hati kepada Andy.
Andy bukannya tidak tahu akan hal itu tetapi sikapnya yang profesional di pejabat yang tidak membiarkan hal-hal pribadi mencampuri urusan pejabat membuat Ema semakin mengkagumi peribadi Andy.

Suatu hari urusan pejabat membuat mereka berdua harus pergi kebeberapa lokasi di seluruh Negara. Inilah ceritanya.

Untuk memudahkan pergerakan, mereka naik pesawat ke Penang dan menyewa kereta untuk melakukan perjalanan darat di sekitar B’worth , Perak, Kedah dan Perlis dalam rangka melakukan suatu survey khusus untuk kepentingan klien.

Entah bagaimana silapnya mereka, pada waktu malam menginap di sebuah hotel kecil. Sebenarnya Andy ingin memesan 2 kamar tetapi kerana hanya ada 1 kamar maka dia meminta pendapat Ema

Kerana memang sudah sangat penat Ema setuju untuk sekamar dengan Andy (sebenarnya Ema agak “sedikit senang” dengan kondisi darurat tersebut)! Kerana berasa panas, maka Andy membuka jendela Hotel.

Masalahnya, bilik tersbut hanya memiliki 1 katil berukuran panjang dan tidak memiliki kerusi panjang. Tidak mungkin bagi Ema untuk meminta Andy tidur di lantai.

Jadi akhirnya mereka tidur sekatil setelah Andy berjanji bahwa dia tidak akan melakukan hal yang bukan- bukan.

Sebenarnya Ema tidak pernah tidur sekatil dengan seorang lelaki apatah lagi Andy adalah suami orang! Sebagai seorang wanita jantungnya berdebar sangat kencang kerana tidur seranjang dengan lelaki sopan yang sangat diadmirekannnya.

Kaki mereka beberapa kali saling bersentuhan kerana katilnya memang kecil.

Setelah setengah jam, angin malam yang masuk melalui jendela membuat Ema merasa kedinginan sehingga dia memberanikan diri bertanya kepada Andy:

“Abang Andy, Ema kesejukan nih. Boleh tak minta tolong supa tutup tingkap?”

Andy tidak langsung menjawab dan Ema berpikir Andy sudah tertidur sehingga dia berkata lagi: “Abg Andy…”

Kali ini Andy langsung menjawab: “Ema, kamu kesejukan ya? MAUKAH KAMU MALAM INI KAMU BERTINDAK SEPERTI ISTERI SAYA?”

Jantung Ema terasa berhenti berdetik.
Jantungnya langsung gemuruh mendengar pertanyaan Andy.

Dengan hati-hati ia bertanya: “Maksud abg Andy?” “Maksud saya, bolehkah Ema tolong tutupkan sendiri tingkap yang terbuka tu, seperti yang selalu dibuat oleh isteri saya dirumah?!”

Wah, wah,wah…tekun baca nmpak…

Tension kan . Boleh imagine muka semua orang. Dah sekarang boleh balik buat kerja yang patut dibuat.

Facebook Comments
Korang Belum tengok Lagi Foto no 3 dan 4 Fuhhh. Nak Tengok Klik Gamba Kotak Di Bawah Dan Masukkan Password ( 1234 )

Isteri Saya Mengidam Telur Saya Semasa Dia Hamil! – Suami

Salam admin, dan bawang bawang krt, mohon jasa baik admin hidekan profil isteri aku ni, pinjam fb dia jap, jgn bls min nanti kantoi… baru beberapa bulan berkahwin,

isteri aku di sah kan hamil pelamin alhamdulillah. Yang jadi masalah sekarang isteri aku mengidam nak makan telur aku, malam2 dia sedih min.

Katanya nak makan telur aku ni masak kari.. benda lain aku sangup cari min. Tapi telur aku ni satu2nya nyawa aku. Apa perlu aku buat?

kisah ke2

asmkum admin dan kob sy nk tanyakan pndapat dlm ni.kalau tunang awak sngt panas baran dan stiap kali bgaduh dia akan hina ayah awak apa yg awak akan lakukan?sy hanya mmpu bdiam dri bila tunang hina ayah sy mcm2..dia hina ayah sy penagih dadah tapi ayah sy dh brubah.

.tu zaman muda2 dia sekarang ayah sy selalu pergi ke masjid stiap kali azan nk bjemaah…sy tkilan bila stiap kli gaduh jr dia akan ungkit psal msa silam ayah..hati sy jdi 50 50 utk truskan hbungan atau tidak..tp dia pnah ugut sy kalau sy ptus nnti tahu lah nsib sy..pmbaca smua..wlupun ayah sy pnagih dlu tp dia xpnah sakitkan kami anak2..ayah sy xabaikan tgg jawab ..mak sy lah yg btgkus lumus mbawa ayah kluar dari dunia hitam tu .

.ayah sy tjebak pun dsbabkan bgaul dgn orang yg kaki dadah…sy sngt syg ayah sy wlupun dia pnah ambik dadah…smpi skrang ayah sy sllu utamakan anak2 dlm apahal

..sy critakan sdkit jasa ayah yg sy ingat smpai skrg..dlu sy pnah nak kan handphone waktu bljar tp xdalah nk yg btul2 mahu sy cma bgtau emak yg kakngah tringin nk hp tgok org pakai mcm seronok je..mak sy mngadu pada ayah..dan ayah sy tu smpi usahakan cari duit pinjam tauke tempat dia kerja semata2 nk beli hp butterfly kat sy…mngis sy time tu admin..bnda yg pling gmbira dan pling sdih..dua2 sy rasakan waktu tu.

.sekarang ni pum kalau nak makan skli cthnya makan malam kalau kami anak2 tak keluar blik utk makan ayah sy akan tggu kami ..smpai smua dh di meja makan…itulah serba sdikit perihal tntang ayah sy…xakanlah sbb ayah sy pnah ambil dadah dlu smpai sanggup tunang mghina ayah sy taik pit.

.kturunan sy xelk nti dapat anak takut jadi mat pit..sy buntu sgt depan ayah tunang belagak baik..ayah sllu puji tunang depan kami smua..dan nshat sy nti spaya jd istri yg baik dan taat..ayah brtahu amanah yg ayah pikul xlama lg akan berakhir masih ada yg lain yg harus ayah didik..

ayah jugak kerap nasihat jgn sllu kluar walaupun brtiga xmanis…tapi sbnarnya di belakang ayah sy dia kutuk dan hina ayah sy macam2 sedih rsa hati sy…

Facebook Comments
Korang Belum tengok Lagi Foto no 3 dan 4 Fuhhh. Nak Tengok Klik Gamba Kotak Di Bawah Dan Masukkan Password ( 1234 )